TRAJECT

Stap voor stap

Stap 1: Het intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek vraag ik je, aan de hand van specifieke vragen, om over je kind te vertellen. Over datgene wat jou raakt. Je brengt dit op je eigen manier onder woorden zoals alleen jij dat kan. Ik schrijf het hele verhaal zo nauwkeurig mogelijk op. In deze fase ben jij als ouder vooral aan het woord. Voor veel mensen is het open en eerlijk kunnen praten over dat deeltje van je kind waar je het moeilijk mee hebt al een hele ontlading. 

Stap 2: De vertaling.

Kinderen zijn als de appels aan een boom. Een probleem bij een kind (de appel), heeft ook vaak te maken met de ouder (de boom). Hun struikelblokken zijn, weliswaar op een ander niveau, ook onze struikelblokken. Door jouw verhaal te vertalen maak ik het verhaal over je kind ook van toepassing op je eigen leven. Dit werk doe ik alleen.

Stap 3: De terugkoppeling.

Tijdens de terugkoppeling breng ik je de boodschap namens je kind. Ik breng blinde vlekken uit jouw leven aan het licht. Dat is soms ontroerend, verbazingwekkend en confronterend. Maar boven dit alles verrijkend! Een vertaling kan de kijk op jezelf en je kinderen veranderen. Je zal voelen wat nodig is om te doen, uit liefde voor je kind. 

Stap 4: De follow-up.

Sommige ouders kunnen na de vertaling heel goed zelf aan de slag en weten hoe ze verder kunnen. Andere ouders komen graag nog eens terug voor verdere hulp. Ik help je tijdens een follow-upgesprek graag verder met het (h)erkennen van je blinde vlekken die niet langer onzichtbaar zijn op een manier waar jij je goed bij voelt.